Integrale massage (vervolg)

Steeds meer mensen worden zich bewust dat de manier waarop we denken en voelen zijn weerslag op het lichaam heeft. Integrale massage is gebaseerd op eeuwenoude kennis van massage en het lichaam, maar ook op moderne medische en psychologische inzichten vanuit een holistische visie. Integrale massage oriënteert zich op Oosterse en westerse achtergronden van het masseren met als uitgangspunt bodymind connectie.

Er worden vijf massage vormen gecombineerd:
  • Klassieke massage (strijken);
  • Dynamische/ pulsen massage (schudden en wiegen);
  • Stretchen (compressie en strekkingen);
  • Bindweefselmassage (diepe druk en drukpunten);
  • Energetische massage (stilte en energetische aanraking).
Elke behandeling wordt persoonlijk op je afgestemd gericht op herstel van het lichaam als op bewustwording van lichaam en geest. Na ons gesprek zal ik een passend advies geven op basis van mijn kennis van integrale massage en je eventuele vraag en klachten. Uiteraard gaat het om een advies. Ik ben van mening dat het in jouw belang is om eerst eens een massagesessie te ondergaan en voor jezelf te evalueren wat het je bracht.

Daarnaast zal ik de massage zelf ook als een diagnose gebruiken om je vervolgens beter van advies te kunnen zijn. Tijdens een tweede afspraak, indien je dat wenst, kunnen we dan gezamenlijk bekijken hoe de meest passende behandeling eruit zou kunnen zien. In sommige gevallen zal verwijzing naar een specialist verstandig zijn, dit kan een specialist op medisch of psychologisch vlak zijn.